Home Noord-Holland Amsterdam Minderjarige langer vast op verdenking gewapende overvallen in en rond Amsterdam

Minderjarige langer vast op verdenking gewapende overvallen in en rond Amsterdam

De rechtbank in Amsterdam heeft tijdens een pro forma zitting de voorlopige hechtenis van een 16-jarige jongen verlengd die ervan wordt verdacht samen met een 18-jarige jongen diverse overvallen te hebben gepleegd. De gewapende overvallen vonden in en rond Amsterdam plaats in de maanden april en mei dit jaar.

Het betroffen een overval op een woning in Diemen op 1 april, op een winkel in gebruikte producten in Amsterdam-Osdorp op 9 mei, een overval op een apotheek in Amstelveen op 22 mei, een overval op een drankenwinkel in Weesp op 27 mei en een overval op een supermarkt in Amsterdam-Oost op 29 mei.

Behalve de 16-jarige jongen die voor de rechter stond, werden er in de maanden mei, juni en juli nog vier verdachten aangehouden in de leeftijd van 17 tot 21 jaar. Bij doorzoekingen in de woningen werden diverse vuurwapens in beslag genomen. De aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij een of meer van de genoemde overvallen en van wapenbezit. De 17-jarige jongen wordt er bovendien van verdacht samen met de 16-jarige jongen de woning in Diemen te hebben overvallen.

Behalve de 16-jarige jongen zitten ook twee jongens van 17 en 18 jaar nog in voorlopige hechtenis. De 18-jarige verdachte staat 12 september tijdens een pro forma zitting voor de rechter. De 19-jarige jongen staat gesignaleerd.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Here We Go Again, de Nederlandse premiere van Mamma Mia!

Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd met het feel-good film event van deze zomer: MAM…