Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Drie verdachten aangehouden na poging inbraak

Amsterdam – Drie verdachten aangehouden na poging inbraak

In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 augustus 2017 heeft de politie drie mannen van 19, 23 en 23 jaar uit Amsterdam aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak op de Edmond Halleylaan in Amsterdam Oost.

Omstreeks 02.30 uur ziet een oplettende buurtbewoner dat drie personen proberen in te breken bij een woning waarvan bekend is dat de bewoners op vakantie zijn. De buurtbewoner belt 112, waarna agenten direct naar de woning gaan. De drie verdachten gaan er vandoor op het moment dat ze de agenten in het oog krijgen. De agenten hebben de verdachten al herkend, aangezien het bekenden zijn van de politie.

Na een korte achtervolging weten de verdachten de agenten van zich af te schudden, maar enkele seconden later zien de agenten de auto van de verdachten geparkeerd staan in een straat waar een van de verdachten woont. De drie verdachten zijn aangetroffen in de woning en daar aangehouden. De drie Amsterdammers zitten nog vast.  

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Haarlem – Mishandeling

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die zondagavond plaats vond op he…