Home Noord-Holland Amsterdam Nieuwegein – Gezocht – Babbeltruc

Nieuwegein – Gezocht – Babbeltruc

Een dief doet zich voor als pakketbezorger en weet zo samen met zijn handlanger de woning van een bejaarde Nieuwegeiner binnen te komen en zijn bankpas te stelen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 9 augustus 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt op 22 maart 2017. De 79-jarige bewoner van een flat aan de Richterslaan doet de deur open als een pakketberzorger aanbelt. Dat die een dief blijkt te zien, ontdekt de bewoner helaas pas als er bijna 4000 euro van zijn bankrekening is gepind.

Smoes

De bewoner verwacht een pakje en kijk er daarom niet van op dat er een pakketbezorger voor zijn deur staat. Maar dan zegt die zogenaamde pakketbezorger dat hij wat meer gegevens nodig heeft van de bewoner, waaronder zijn bankrekeningnummer. De bewoner laat hem binnen en ze gaan de woonkamer in. Hij wil z'n rekeningnummer niet geven, maar de bezorger blijft aandringen. En dan ziet de bewoner plotseling dat er nóg een man in de kamer staat en zonder blikken of blozen rondneust in lades van een kast. De bewoner stuurt ze dan meteen zijn huis uit.

Pinnen

Helaas hebben ze dan genoeg tijd gehad om de portemonnee met daarin de bankpas van het slachtoffer te stelen. Daarmee wordt diezelfde ochtend een bedrag van bijna 4000 euro gepind, bij een automaat in Amsterdam.

Signalementen

Verdachte 1 (de pinner):

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • had een kort, donker baardje (of had zich een paar dagen niet geschoren)
 • droeg een blauwe sweater met rood logo links op borsthoogte
 • had een blauwe trainingsbroek aan met wit logo op het linker bovenbeen
 • droeg zwarte schoenen
 • had een grijze jethelm op van het merk Nau Fashion met groot zonnevizier
 • droeg een donker petje
 • had een zwarte schoudertas bij zich.

Verdachte 2 (de nep-pakketbezorger):

 • man
 • lichtgetinte huidskleur (mogelijk een Pakistaan)
 • leeftijd 40 tot 45 jaar
 • donker, krullend haar
 • verzorgd uiterlijk
 • sprak goed Nederllands.
Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Here We Go Again, de Nederlandse premiere van Mamma Mia!

Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd met het feel-good film event van deze zomer: MAM…