Home Noord-Holland Amsterdam Miljoenen gevonden bij inval garage in Wormerveer

Miljoenen gevonden bij inval garage in Wormerveer

Het bedrag dat gevonden is tijdens de inval van een garagebedrijf in Wormerveer afgelopen dinsdag 13 juni, is opgelopen tot ruim 3 miljoen euro. Verder werden er twee auto’s aangetroffen met verborgen ruimtes. Het meeste geld is opgespoord door de inzet van geldhonden.

De 34-jarige man uit Beverwijk en de 30-jarige man uit Zaandam die ter plaatse zijn aangehouden, zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en worden voor 14 dagen vastgehouden. Zij worden verdacht van witwassen en heling van gestolen goederen (auto-onderdelen).

Verborgen ruimtes
Verborgen compartimenten in voertuigen worden veelal gebruikt voor het vervoeren van bijvoorbeeld drugs, grote sommen geld of wapens. Er zijn ook nog auto-onderdelen aangetroffen die afkomstig zijn van ten minste zeven gestolen voertuigen. In totaal zijn 14 auto’s in beslag genomen.

De garage is door de burgemeester van Zaanstad direct gesloten voor minstens vier weken.

Ondermijning
De inval was een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, politie, gemeente Zaanstad, Douane en het LIV (Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit).

Het OM, politie en gemeente werken intensief samen met andere partners onder de vlag van het RIEC NH (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum Noord-Holland) om ondermijning aan te pakken. Veiligheid en leefbaarheid hebben prioriteit en misstanden worden niet getolereerd.

De aangehouden 34-jarige man werd in 2014 veroordeeld wegens diefstal, heling en het omkatten van auto’s. Omdat er signalen waren dat er in het garagebedrijf wederom strafbare feiten werden gepleegd is besloten tot de controle.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Weigeren ademanalyse

Op zondagmorgen omstreeks 02.50 uur zag de politie een auto rijden op de Oudegracht in Alk…