Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdamse Pride Anthem voor 1e keer te horen tijdens Pride Utrecht

Amsterdamse Pride Anthem voor 1e keer te horen tijdens Pride Utrecht

De Haagse Voice of Holland deelneemster, Shary-An Nivillac, zingt dit jaar de Pride Amsterdam Anthem. Het nummer, met de titel I AM WHAT I AM, is geproduceerd door muziekproducent Mark Erickson van Soundwise. Shary-An gaat het nummer zaterdag 17 juni 2017 tijdens de 1ste Utrechtse botenparade voor het eerst zingen. Pride Amsterdam wordt dit jaar van 29 juli tot en met 6 augustus 2017 in Amsterdam gehouden.

De 25-jarige Shary-An is blij en vereerd dat ze de Pride Anthem mag zingen. Het nummer zal deze zomer en vooral tijdens Pride Amsterdam veelvuldig te horen zijn. Daarbij zal ze het Anthem-nummer onder meer op de eerste boot van de Botenparade op 5 augustus in Amsterdam mogen zingen. Met hart en ziel zal ze zich tijdens Pride Amsterdam gaan inzetten om de zichtbaarheid en emancipatie van LHBTI’s te vergroten. “Ik ga er helemaal voor. Want je bent toch wie je bent?” De van oorsprong Antilliaanse-Nederlandse zong op haar dertiende al in een plaatselijk kerkkoor. Haar talent viel op en zo besloot ze mee te doen aan het razend populaire televisie-programma  ‘The Voice of Holland’. Shary-An was overigens een van de jongste deelnemers ooit. Ze belandde in de halve finale waarin ze het uiteindelijk moest afleggen tegen haar concurrente.

Inmiddels heeft de zangeres twee platenalbums op haar naam staan. Onlangs verscheen haar laatste onder de titel ‘Project Me’. Hits scoorde ze met de nummers ‘Never Played The Bass’ en ‘Summer of My Life. “Met mijn muziek wil ik de grenzen overgaan. Maar eerst ligt mijn focus nog op Nederland.” Op dit moment treedt ze niet alleen regelmatig op als zangeres maar werkt ze overdag ook in het onderwijs waarbij ze projecten in Haagse achterstandswijken coördineert.

Daarnaast is zij dit jaar ook een van de zes ambassadeurs van Pride Amsterdam. “Echt te gek. Zo kan ik met mijn stem en optredens een steentje bijdragen aan deze zo belangrijke organisatie. Dat we die vrijheid hebben om Pride Amsterdam te organiseren is al uniek in de wereld. En dat gaan we dit jaar zeker weer goed doen. Ook in het thema dit jaar herken ik me als lesbische vrouw volledig. Ik vind dat je moet zijn wie je wilt zijn. Gay zijn is okay in welke cultuur dan ook. Het klinkt heel simpel maar voor sommige mensen is het verrekte moeilijk om uit te dragen wie je bent. Maar je hoeft je toch niet ergens voor te schamen?” Uit onderzoek blijkt dat homoseksualiteit in bi-cultureel milieu nogal moeilijk ligt. “Voor LHBTI’s die hierin zijn opgegroeid is het belangrijk te weten dat er anderen zijn zoals zij. Ik wil laten zien dat ze er niet alleen voor staan.”

Pride Amsterdam
Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Stichting Amsterdam Gay Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen.

Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. Pride Amsterdam 2017 vindt plaats van zaterdag 29 juli tot en met zondag 6 augustus. Het thema van het negen dagen durende festival dit jaar is: ‘This Is My Pride’. De vrijheid om te leven zoals je wilt en de ‘LHBTI-community’ staan centraal. Meer informatie en programma op www.pride.amsterdam.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Twee jongemannen aangehouden voor diefstal snorfiets

De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man uit Andijk en een 17-jarige jongen uit Spa…