Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Straatroof Bieslookpad

Amsterdam – Gezocht – Straatroof Bieslookpad

Een 31-jarige vrouw is in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 mei het slachtoffer geworden van een straatroof aan het Bieslookpad.

Die avond loopt de vrouw rond middernacht vanaf de bushalte Kamperfoelieweg/Pinksterbloemstraat in de richting van haar huis. Via de Floraweg en het Lavaspad loopt ze richting het Bieslooppad. Als ze ter hoogte van de middelbare school Over-Y college loopt, hoort ze een scooter aankomen. Zodra de scooter haar passeert voelt ze een harde rug aan haar rugtas, die over één van haar schouder hangt. Ze laat niet direct los en de scooterrijder komt hierdoor ten val. Hij geeft het niet op, want hij loopt naar de vrouw toe, geeft haar een duw en trekt alsnog haar tas mee. Vervolgens pakt hij de scooter van de grond en gaat er in de richting van de Floraweg vandoor. De vrouw zet het op een rennen naar huis. Ze is hevig geschrokken, maar raakt gelukkig niet gewond. In haar tas zat onder meer haar portemonnee, sleutels, een toilettas en meerdere persoonlijke spullen.

 

Van de straatrover is het volgende bekend:

 

 • Tussen de 16 en 18 jaar oud
 • Donkere huidskleur
 • Slank postuur
 • Ongeveer 1.70 meter lang
 • Golvend, krullend kort zwart haar
 • Blauw (koningsblauwe) trainingsjack
 • Grijze trainingsbroek
 • Hij sprak Nederlands
 • Zilver- of grijskleurige scooter

  Het is mogelijk dat de scooter mogelijk wat schade heeft opgelopen na de val, mogelijk is dat iemand opgevallen. De recherche komt graag in contact met mensen die die nacht mogelijke iemand hebben gezien op een scooter in de omgeving die voldoet aan het signalement. Het zou kunnen dat de vrouw vanaf de bushalte al is opgewacht. Indien u mogelijk meer informatie heeft over deze straatroof, dan kunt u het onderstaande tipformulier invullen. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vermist – Noël van Diest

Noël wordt vanaf zijn woonadres vermist. Hij heeft pdd-nos en ADHD. Hij gebruikt medicatie…