Home Noord-Holland Amsterdam Geen extra straf voor al levenslang gestrafte man uit Amsterdam

Geen extra straf voor al levenslang gestrafte man uit Amsterdam

Het gerechtshof Den Haag heeft een 29-jarige man uit Amsterdam in hoger beroep veroordeeld voor meerdere strafbare feiten. Deze strafbare feiten zijn gepleegd op 13 oktober 2012 in Den Haag en Leiden. Het ging onder meer om een poging tot ontvoering en om 2 pogingen tot zware mishandeling. De rechtbank had de man voor die feiten vrijgesproken.

Aan de man is al een levenslange gevangenisstraf opgelegd voor een schietpartij in 2012 in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. De wet maakt oplegging van een nieuwe gevangenisstraf in zo’n geval niet mogelijk, ook al is de oplegging van de levenslange gevangenisstraf nog niet onherroepelijk, omdat het hoger beroep in die zaak nog loopt. Voor de feiten in Den Haag en Leiden blijft de man dus straffeloos.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Sok met drugs in onderbroek

Een 21-jarige man uit Alkmaar is zondag rond 19.00 uur op de Rogier van der Weydestraat in…