Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Poging liquidatie Jan Lievensstraat

Amsterdam – Gezocht – Poging liquidatie Jan Lievensstraat

Op 1 april 2017 wordt gericht geschoten op een 26-jarige man aan de Jan Lievensstraat. Hij raakt gewond aan zijn been.

Het slachtoffer is uit geweest met een vriendin. Het is ongeveer 05.15 uur wanneer zij met de auto aankomen in de Carillonstraat, waar de man een sleutel zou ophalen bij een familielid. Hij stapt uit en loopt richting de voordeur, maar ziet dan aan de overkant van de straat twee mannen met capuchons op in een portiek staan.

Hij roept iets naar hen in de trant van “Wat doen jullie daar?” en loopt een paar stappen in hun richting. Dan besluit hij het erbij te laten zitten en loopt hij alsnog de andere kant op. Direct loopt één van de mannen uit het portiek achter hem aan, terwijl hij uit zijn jaszak een vuurwapen tevoorschijn haalt.

Het slachtoffer zet het op een lopen, de hoek om en de Jan Lievenstraat in. De dader weet hem niet in te halen, maar vuurt wel een aantal keer zijn wapen op hem af. Het slachtoffer wordt daarbij één maal geraakt, in zijn been, waarna de dader zich omdraait en wegrent.

Gestolen auto

De politie vermoedt dat de schutter en zijn handlanger gebruik hebben gemaakt van een zwarte Citroën DS5. Die auto is later die ochtend, rond 06.55 uur, brandend aangetroffen in Amsterdam-Osdorp aan de Stoomgemaalstraat. De zwarte DS5 was anderhalve maand eerder gestolen op de Prinsenlaan in Rotterdam, tussen woensdagavond 15 en donderdagochtend 16 februari. Het kenteken van deze auto is 3K-KD-69, maar het is mogelijk dat er in de tussentijd valse kentekenplaten op hebben gezeten.

Schutter

Dankzij beveiligingscamera’s beschikt de politie over beelden van de schutter. Hij ging geheel in het donker gekleed. Hopelijk herkent iemand hem aan bijvoorbeeld zijn lichaamshouding of manier van bewegen. De tweede dader is niet gefilmd.

Vragen

Wie heeft informatie over deze liquidatiepoging en/of over de identiteit van de daders?

Wie heeft gezien dat de zwarte Citroën DS5 werd weggenomen, tussen woensdagavond 15 en donderdagochtend 16 februari, vanaf de Prinsenlaan in Rotterdam?

Wie heeft gezien dat op 1 april rond 06.55 uur de DS5 in brand werd gestoken in Amsterdam-Osdorp? Heeft u de twee mannen gezien en/of hoe zij de Stoomgemaalstraat hebben verlaten?

Informatie over deze zaak kan worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vermist – Noël van Diest

Noël wordt vanaf zijn woonadres vermist. Hij heeft pdd-nos en ADHD. Hij gebruikt medicatie…