Home Noord-Holland Amsterdam Internationaal Congres rond het 5e Mariale dogma in de RAI

Internationaal Congres rond het 5e Mariale dogma in de RAI

Gaat de afkondiging van een 5e Mariaal dogma van Amsterdam een Lourdes aan de Amstel maken?

Komend weekeinde zullen bisschoppen, theologen en leken bijeenkomen in het Forum Center van de RAI om zich te buigen over de wenselijkheid van een nieuw en definitief dogma aangaande Maria als Moeder der Mensheid.

Na de pontificale hoogmis zaterdag om 12.30u met als hoofdcelebrant Mgr. J.M. Punt zullen verschillende sprekers de rol van Maria belichten vanuit katholiek perspectief.

Het idee voor dit dogma is regelrecht afkomstig uit de “Amsterdamse” Mariaverschijningen die plaatsvonden in de rivierenbuurt tussen 1945 en 1958, en die in 2002 door Mgr. Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam, met de hoogste kerkelijke erkenning goedgekeurd zijn.

Wereldwijd wordt het zogenaamde 5e Mariale dogma al door velen binnen de katholieke kerk ondersteund. Volgens de Amerikaanse Marioloog Dr. Mark Miravalle, hoogleraar theologie aan de universiteit van Steubenville, hebben al meer dan 800 bisschoppen en kardinalen petities voor dit dogma ondertekend die aan emeritus-paus Benedictus en paus Franciscus overhandigd zijn.

De Mariaverschijning van Amsterdam is een van weinige kerkelijk volledig erkende Mariaverschijningen met dezelfde status als Lourdes en Fatima heeft zich sinds de jaren ’50 wereldwijd verspreid, is buiten Nederland al zeer bekend en wordt door vele bisschoppen en kardinalen goedgekeurd in hun diocees.

In Düsseldorf zijn jaarlijks bijeenkomsten rond de Vrouwe van alle Volkeren, de titel waaronder Maria zich bekendmaakte in Amsterdam. Deze bijeenkomsten worden bezocht door duizenden gelovigen en geleid door kardinaal Meissner, een hooggeplaatste Duitse kardinaal.

In Amsterdam ijvert de stichting Lourdes aan de Amstel sinds enige jaren voor de bouw van een grote Mariabasiliek ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren. Volgens de voorzitter van Lourdes aan de Amstel verklaarde bisschop Punt op 22 mei vorig jaar, refererend aan deze plannen, dat het bisdom niet de nodige honderd miljoen op de plank had liggen, maar “als mensen iets kunnen creëren en bouwen, mijn toestemming heeft het, zie maar”.

Na afloop van het congres, dat vrij toegankelijk is voor belangstellenden, zal de Amsterdamse kunstenaar Rob Schrama, bekend van de “Jeruzalem hug” en de lichtpiramides boven verschillende steden onder andere boven museum Nemo in Amsterdam, een event initiëren op het terrein direct tegenover het Forum Center van de RAI.

Op 24 augustus op het feest van Maria Koningin zal daar tevens , op de locatie waar de Mariabasiliek gebouwd zal worden, een grote lichtpiramide worden opgericht.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Weigeren ademanalyse

Op zondagmorgen omstreeks 02.50 uur zag de politie een auto rijden op de Oudegracht in Alk…