Home Gelderland Achterhoek Helemaal niets in Amsterdam. Ook Jong Ajax verlaat de Vijverberg zonder punten (3-2)

Helemaal niets in Amsterdam. Ook Jong Ajax verlaat de Vijverberg zonder punten (3-2)


Graafschap 10043 – Ajax 0
Terwijl de Vijverberg weer bijna vol zat, was het uitvak van Jong Ajax helemaal leeg. De Vijverberg kolkte af en toe. Zeker toen de Graafschap na 10 minuten al met 1-0 voor stond door een doelpunt van Antony van den Hurk.Vlak daarvoor was Jong Ajax even gevaarlijk toen David Neres, die voor 12 miljoen euro naar Ajax was gehaald, alleen voor keeper Bednarek kwam. Maar die gooide zich als een leeuw op de bal en voorkwam een vroege achterstand.
Ajax schrok van dat vroege doelpunt en herstelde zich pas halverwege de eerste helft, toen Vaclav Cerny uit een draai perfect raak schoot en de 1-1 aantekende.
Daarna was het Frenkie de Jong die na een fraai hakballetje van Cassierra in de 36e minuut zorgde voor de 1-2.

De tweede helft
In de tweede helft ging het publiek nog eens flink achter de Graafschap staan, dat niet met opgestroopte mouwen kon spelen, omdat ze in shirtjes met korte mouwen speelden. En dat terwijl sommige broekies van Jong Ajax met handschoenen aan speelden. Technisch hadden de miljoenen van Ajax uiteraard meer in hun mars dan de gemiddelde Graafschapspeler, maar tegen het collectief van de zebra’s konden ze niet op en het was dan ook weer Antony van den Hurk die in de 52e minuut een bal in de touwen joeg die de keeper net daarvoor weg had gestompt vanwege een kopbal van Parzyszek. (2-2)
En toen werd het een half uur lang billenknijpen. Jong Ajax zorgde voor heel snelle, flitsende individuele acties, maar steeds was het weer de robuuste instelling van de blauw-witten die de stand op 2-2 wist te houden.
Nog mooier werd het in de 83e minuut toen Antony van den Hurk het mooiste doelpunt van de avond en zijn derde maakte. (3-2) Hij kopte een fraaie voorzet van Dean Koolhof schitterend in, hoog boven alle verdedigers uit. Daarna gingen de billen nog dichter op elkaar, maar vooral de wat geroutineerdere spelers van de Graafschap wisten de rust er goed in te houden door tiktakspelletjes bij de cornervlag en treuzelmomenten bij het ingooien. Na 93 minuten klonk het verlossende fluitsignaal van een overigens zeer zwak leidende scheidsrechter van de Graaff.
Het gaat weer helemaal goed komen met ons cluppie.
Trainer de Jong ving alle spelers één voor één op in de spelerstunnel en een vaakgehoorde kreet was, dat de spelers nu eindelijk hun nederigheid van zich af gegooid hebben en dat andere ploegen weer bang moeten zijn om naar de Vijverberg te komen en dat willen we toch?

foto www.degraafschap.nl
De Graafschap – Jong Ajax 3-2

Arbiter Van de Graaf | Toeschouwers: 10.043

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Anthony van den Hurk (12.), 1-1 Vaclav Cerny (22.), 1-2 Frenkie de Jong (36.), 2-2 Anthony van den Hurk (52.), 3-2 Anthony van den Hurk (83.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Lammers, Van Diermen, Linthorst (46. Cicek), Driver; Diemers, Smeets, Klaasen (74. Koolhof); Van den Hurk (83. Van Mieghem) en Parzyszek.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Dankerlui, Lartey-Sanniez (83. Walian), Bergsma, Savastano; Mazraoui, De Jong, Nouri; Neres (63. Bay), Cassierra en Cerny.

Gele kaart(en) De Graafschap: Linthorst (27.), Smeets (48.)

Gele kaart(en) Jong Ajax: Dankerlui (71.), Cerny (87.), Mazraoui (89.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Mannen aangehouden na uitlatingen op sociale media over intocht Sinterklaas

De politie heeft donderdag 14 november en vrijdag 15 november in totaal drie mannen aangeh…