Home Noord-Holland Amsterdam Inhuldigingsmedailles uitgereikt

Inhuldigingsmedailles uitgereikt

Ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander is een Inhuldigingsmedaille ingesteld. De medaille wordt toegekend aan mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de inhuldiging. Het moet gaan om een bijdrage die “hun dagelijkse werkzaamheden betekenisvol te boven gaat”, zo staat in het instellingsbesluit over de medaille. Vooral mensen bij hulpdiensten, ambtelijke ondersteuning, politie en defensie die veel extra werk hebben verzet, kunnen ervoor in aanmerking komen.

De eerste acht mensen hebben op 2 mei een medaille ontvangen uit handen van minister-president Rutte. Naar verwachting worden de overige Inhuldigingsmedailles dit najaar uitgereikt. De toekenning gebeurt bij Koninklijk besluit, op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die belast is met het Nederlandse decoratiestelsel. Hij ontvangt hiertoe de komende periode voorstellen van de gemeente Amsterdam, de Eerste en Tweede Kamer, ministeries en andere organisaties die direct betrokken waren bij de organisatie van de inhuldigingsdag. Het Kapittel voor de Civiele Orden adviseert de minister van BZK over de voordrachten.

Op de voorkant van de medaille staat het portret van Koning Willem-Alexander, naar links kijkend. Op de achterkant staat zijn monogram, met in de rand de tekst “30 april 2013 Willem-Alexander Koning der Nederlanden”.

 

Laad meer Amsterdam

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigen gezocht van overval

Op woensdag 22 maart heeft een onbekende man een winkel aan de Derkinderenstraat in Nieuw-…