Home Gelderland Achterhoek Bespaar na Koninginnedag met overgebleven apparaten

Bespaar na Koninginnedag met overgebleven apparaten

Op Koninginnedag bieden veel kinderen oude spullen te koop aan op de vrijmarkt. Mochten er na afloop toch nog elektrische apparaten niet verkocht zijn, gooi ze dan niet weg, maar lever ze in op de milieustraat. Zo zorgen we samen voor recycling van apparaten. Lever vanaf 1 mei oude elektrische apparaten en/of kapotte spaarlampen in bij de milieustraat.

Recycling is heel belangrijk. Want door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en onttrekken we minder grondstoffen aan de natuur. Ook komen schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Kleine elektrische apparaten kunnen we voor meer dan 75% recyclen. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas en koper zijn na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moet u de apparaten en spaarlampen wel apart inleveren. Per jaar verdwijnt hiervan echter 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Dat is jammer. Hiermee gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling.

Laad meer Achterhoek

Geef een antwoord

Bekijk ook

Breda – Rechercheteam onderzoekt overlijden baby

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie stelt een nader onderzoek in naar aa…