Home Noord-Holland Amsterdam Verdachten grootschalige pinfraude aangehouden

Verdachten grootschalige pinfraude aangehouden

De politie heeft twee verdachten aangehouden die met een gestolen bankpas pinden. Donderdagmiddag jl. werd een man op een politiebureau in Amsterdam aangehouden. De tweede verdachte werd vandaag om 11.00 uur in Amsterdam aangehouden. De verdachten kwamen in beeld na de uitzending in Opsporing Verzocht op 16 april jl. De eerste verdachte, een 24-jarige Amsterdammer meldde zich donderdag 18 april rond 17.00 uur op een politiebureau in Amsterdam, waar hij werd aangehouden. Hij is naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, daar is hij voor het eerst gehoord. Hij is in verzekering gesteld en zal dinsdag 23 april aan de Rechter-Commissaris worden voorgeleid.

De tweede verdachte, een 27-jarige man uit Amsterdam liep maandagmorgen omstreeks 11.00 uur in zijn woonplaats tegen de lamp. Een getuige herkende de man van de beelden van Opsporing Verzocht en waarschuwde de politie. Zij vonden hem in een winkelcentrum en hielden hem aan. De verdachte is vandaag ook naar het cellencomplex in Middelburg gebracht.

De Amsterdammers worden ervan verdacht dat zij vele malen onrechtmatig geld opnamen bij geldautomaten. Ze worden gezien als handlangers van de hoofdverdachte, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze veelpleger had op 9 november jl. bij de Intertoys in Zierikzee een bankpas gestolen. Hij werd op dinsdag 9 april jl. in de provincie Gelderland aangehouden en zit sinds die tijd vast.

Laad meer Amsterdam

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amsterdam – Politie zoekt getuigen van steekincident

In de vroege ochtend van zaterdag 1 april 2023 heeft op de Spakenburgstraat in Zuidoost ee…