Home Noord-Holland Amsterdam Man gewond bij schietincident Nieuw-West

Man gewond bij schietincident Nieuw-West

Bij een schietincident in de buurt van het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West op zondagavond 21 april, raakte een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gewond. Zijn toestand is kritiek. Na het schietincident werd een verdachte aangehouden. Het schietincident vond plaats rond half 11 ’s avonds. Bij de zoektocht naar de dader werd de politiehelikopter ingezet. Vanuit de helikopter zagen agenten een man in het water springen. Dat was voor de politie aanleiding om verder onderzoek te doen. Uiteindelijk werd deze man aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats. Hij zit vast voor verhoor.

Burgernet stuurde na het incident een bericht uit. Daarin werd op basis van een getuigenverklaring een signalement van de verdachte genoemd. Na een tip van een burger hielden agenten een 23 jarige verdachte aan. Na verhoor werd deze man heengezonden. Hij is geen verdachte meer in deze zaak.

De politie doet verder onderzoek naar de omstandigheden waaronder het schietincident heeft plaatsgevonden.

Laad meer Amsterdam

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amsterdam – Politie zoekt getuigen van steekincident

In de vroege ochtend van zaterdag 1 april 2023 heeft op de Spakenburgstraat in Zuidoost ee…