Home Noord-Holland Amstelveen Amstelveense aangehouden voor meerdere overtredingen in korte tijd

Amstelveense aangehouden voor meerdere overtredingen in korte tijd

Een 20-jarige vrouw uit Amstelveen is woensdag rond 22.30 uur aangehouden voor belediging van een politieagent op de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Een 20-jarige man uit Amsterdam die zich fysiek bemoeide met de aanhouding is eveneens aangehouden. Tegen de vrouw is als eigenaresse van een Citroën proces-verbaal voor het parkeren op een invalide parkeerplaats, het rijden in een voetgangersgebied en rijden over de busbaan.

Omstreeks 20.45 uur vond vanaf het Leidseplein een kleine achtervolging plaats. De bestuurder van een zwarte Citroën had het overige verkeer in gevaar gebracht. De auto verdween uit het zicht en stond even later op de Prinsengracht. Getuigen zagen dat de bestuurder een café aan het Raamplein was ingerend en nadat hij in het café een biertje had besteld weer naar buiten was gelopen.

De Citroën stond geparkeerd op een invalidenparkeerplaats en is afgesleept. Op het moment dat de eigenaresse van de auto zich op het politiebureau meldde, ontkende zij in alle toonaarden dat zij de auto had uitgeleend aan een bekende. Ze had de auto zelf op de Prinsengracht geparkeerd.

Op een gegeven moment zat er voor hetzelfde politiebureau op een bankje een man, die voldeed aan het signalement van de bestuurder van de Citroën. De man verklaarde dat hij op zijn vriendin zat te wachten die haar Citroën op kwam halen. De eigenaresse die werd geconfronteerd met dit verhaal beledigde de agent en is na een kleine worsteling op straat aangehouden. Haar vriend probeerde de aanhouding te voorkomen en is aangehouden voor het beletten en belemmeren daarvan.

Laad meer Amstelveen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amsterdam – Politie zoekt getuigen van steekincident

In de vroege ochtend van zaterdag 1 april 2023 heeft op de Spakenburgstraat in Zuidoost ee…