Home Noord-Holland Amsterdam Oplettend echtpaar voorkomt bankpasfraude door Randstedelingen

Oplettend echtpaar voorkomt bankpasfraude door Randstedelingen

Een echtpaar uit Emmen heeft door prima te handelen gezorgd dat de politie vier verdachten van oplichting kon aanhouden. Het echtpaar werd woensdag gebeld door iemand die zich uitgaf als medewerker van een bank. De man vertelde dat de bankpas van het echtpaar door skimming onbruikbaar was geworden en dat ze die konden laten herstellen door deze op te sturen. Ze kregen een adres en de melding dat TNT het pasje de volgende dag op zou halen. Een telefoontje naar de bank maakte echter snel duidelijk dat dit niet een werkwijze van de bank is en dat er niets met hun pas aan de hand was. De politie werd gewaarschuwd.

Donderdag is samen met de politie een val opgezet. Een 18-jarige vrouw uit Rotterdam die, gehuld in een TNT jas, aanbelde bij het echtpaar en aangaf een enveloppe te komen halen is aangehouden. Hierna zijn in de directe omgeving drie mannen van 23 en 24 jaar, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, en een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De drie zaten in een auto te wachten op de vrouw. De auto en meerdere mobiele telefoons zijn in beslag genomen. De vier verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Hollandscheveld – Twee aanhoudingen in onderzoek naar brand Hollandscheveld [UPDATE]

In de nacht van maandag 18 december op dinsdag 19 december 2023 heeft er een felle brand g…