Home Noord-Holland Amsterdam Opening huisartsenpost in het OLVG

Opening huisartsenpost in het OLVG

Op vrijdag 12 april opent wethouder Eric Van der Burg van Zorg en Samenleven samen met André van Duin de nieuwe Huisartsenpost (HAP) in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Patiënten uit Amsterdam Centrum en Oost die ’s avonds, in de nacht of in het weekend met spoed een huisarts nodig hebben kunnen op deze nieuwe post terecht.

De nieuwe huisartsenpost is ontstaan uit HAP Oost aan de Wibautstraat en HAP Centrum aan de Prinsengracht die sinds 19 februari hun deuren hebben gesloten. De nieuwe HAP werkt sinds de opening nauw samen met de spoedeisende hulp (SEH) van het OLVG. Hiervoor is gekozen zodat de juiste zorg, op de juiste plek en door de juiste zorgverlener wordt geboden. De SEH ziet nu veel patiënten die beter door een huisarts geholpen hadden kunnen worden. HAP CentrumOost is goed voor een kwart van de huisartsenzorg buiten kantoortijden.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Politie zoekt getuigen na dodelijk steekincident Donauweg

De politie zoekt getuigen van een steekincident op zondagavond 28 mei 2023 aan de Donauweg…