Home Noord-Holland Amsterdam Auto aangehouden na achtervolging

Auto aangehouden na achtervolging

Op vrijdagavond werd een automobilist aangehouden na een achtervolging. Bij de achtervolging raakten twee agenten gewond en verschillende politieauto’s beschadigd. Omstreeks 21.15 uur zag een agent (een biker) een auto gevaarlijk geparkeerd staan op de Jan van Galenstraat en sprak de bestuurder hierop aan. De 41-jarige man uit Amsterdam bleek gesignaleerd te staan voor een eerder gepleegde diefstal en moest mee naar het bureau. Hij wilde nog even wat uit zijn auto pakken maar stapte toen snel in en reed weg. De agent probeerde dit nog te voorkomen maar nadat hij enkele meters was meegetrokken door de auto moest hij zijn achtervolging staken. De agent raakte gewond aan zijn enkel en moest zich hiervoor laten behandelen door een arts.

Verschillende politieauto’s keken uit naar de gevluchte automobilist en op de Ringweg A10 werd hij gezien. De achtervolging werd ingezet en bij de Coentunnel werd een politieauto van de weg gedrukt en kwam tegen de vangrail aan. Een agent raakte hierbij licht gewond. Bij de Zeeburgertunnel kon de bestuurder uiteindelijk worden klemgereden en werd hij direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Uiteindelijk liepen meerdere politieauto’s (forse) schade op.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Alle verdachten poging doodslag station Bijlmer ArenA aangehouden

De politie heeft vandaag de twaalfde en tevens laatste verdachte aangehouden in het onderz…