Home Noord-Holland Amsterdam Politie lost schoten bij aanhouding na straatroof

Politie lost schoten bij aanhouding na straatroof

Foto (c) Raymond van Hoorn

Bij de aanhouding van drie verdachten na een straatroof in Amsterdam heeft de politie donderdagavond schoten gelost. Niemand raakte daarbij gewond. Drie verdachten (twee 17-jarige jongens en een 19-jarige, allen afkomstig uit Amsterdam) zijn aangehouden. Een 25-jarige vrouw uit Amsterdam werd diezelfde avond omstreeks kwart over negen op het Bos en Lommerplein in haar woonplaats met geweld beroofd van haar tas. Het slachtoffer raakte daarbij lichtgewond. De dader ging er vandoor en zou volgens getuigen even verderop in een auto zijn gestapt. Daarbij werd ook een kenteken gezien.

Agenten zagen even later ter hoogte van de Coentunnel de bewuste auto rijden, met daarin drie personen. Deze auto werd na een korte achtervolging op de Verlengde Stellingweg tot staan gebracht. De drie inzittenden stapten uit en sloegen op de vlucht, waarop er door de politie schoten werden afgevuurd. Kort daarop konden de drie worden aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Naar de aanleiding en omstandigheden van het schieten wordt een nader onderzoek ingesteld door Bureau Integriteit.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Vermeende ronselaars van jongeren voor criminele activiteiten aangehouden

Op maandag 22 mei heeft de recherche twee mannen (20,23) uit Amsterdam aangehouden op verd…