Home Noord-Holland Amsterdam Man aangehouden voor ernstige verwaarlozing hond

Man aangehouden voor ernstige verwaarlozing hond

De politie heeft donderdagavond een 32-jarige man uit Zaandam aangehouden op verdenking van ernstige verwaarlozing van zijn hond. Naar aanleiding van de media-aandacht voor de zaak meldde de man zichzelf om 22.00 uur aan een politiebureau in Amsterdam West. Surveillerende agenten troffen maandag 1 april omstreeks 07.00 uur de ernstig vermagerde hond aan. Het beestje was achtergelaten in het Sloterpark en was vastgebonden aan een boom in het riet. Door de verwaarlozing heeft het beest over het hele lichaam ontstekingen en was het sterk uitgedroogd. De aangetroffen hond is inmiddels aan de betere hand en wordt goed verzorgd. De Zaandammer is ingesloten voor verhoor en wordt maandag voorgeleid. Als de hond helemaal is hersteld, zal een nieuw baasje worden gezocht.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Politie zoekt getuigen na dodelijk steekincident Donauweg

De politie zoekt getuigen van een steekincident op zondagavond 28 mei 2023 aan de Donauweg…