Home Noord-Holland Amsterdam Aanhoudingen na schietincident Eosstraat

Aanhoudingen na schietincident Eosstraat

In een appartementencomplex aan de Eosstraat in de Amsterdamse Stadionbuurt is donderdagmiddag 4 april geschoten. Daarbij is een 32-jarige man gewond geraakt. De politie heeft inmiddels twee verdachten aangehouden in de zaak. Omstreeks drie uur meldde een getuige een verdachte situatie in het gebouw, waarbij sprake was van bloedsporen. Ook zou er een auto met grote snelheid zijn weggereden met daarin enkele personen richting VU-ziekenhuis. Kort na aankomst werd vastgesteld dat er kennelijk in het gebouw was geschoten. Bij het VU-ziekenhuis werd even later de weggereden auto ook aangetroffen. Ook in deze auto werden bloedsporen aangetroffen.

Na een kort onderzoek trof de politie in het ziekenhuis drie mannen aan waaronder het slachtoffer. Ze werden in eerste instantie alle drie aangehouden maar pas nadat vastgesteld was dat er geen verdenking meer rustte op het slachtoffer werd hij weer vrijgelaten. De man bleek niet levensgevaarlijk gewond maar moet nog wel worden verpleegd . De andere twee, een 23-jarige Amsterdammer en een 42-jarige man uit Zwaag, zitten nog vast. Onderzocht wordt wat hun rol is in de zaak en wat de aanleiding is geweest tot het schietincident.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…