Home Noord-Holland Amsterdam Particulieren voelen zich misleidt door SC Veendam

Particulieren voelen zich misleidt door SC Veendam

Vanmiddag is het faillissement van SC Veendam alsnog uitgesproken tot verdriet van vele mensen. Niet alleen in Veendam, maar ook in de rest van voetbalminnend Nederland. Het verwonderde vele mensen vooral dat het niet gelukt is, aangezien SC Veendam op hun officiële website zaterdag nog liet weten dat er 225.000 euro op de teller stond, met de opbrengst van de SMS actie nog niet meegerekend.

Dit gaf mensen hoop, echter misleidende informatie, zodat een besluit tot overmaking van een bijdrage om de club te redden alsnog werd gedaan. Na een benefietconcert, waarbij 2.000 bezoekers aanwezig waren, was men in de veronderstelling dat de 300.000 euro makkelijk behaald zouden worden. De club liet van te voren middels een bericht op hun website weten dat sponsoren garant zouden staan voor de andere helft.

De teleurstelling was dan ook groot toen bekend werd gemaakt dat er in plaats van 225.000, slechts 70.000 euro daadwerkelijk behaald is. Naast de teleurstelling voor de vele fans van SC Veendam, die hun club zien verdwijnen, reageren mensen uit het hele land dat ze misleid zijn.

Ver weg van Veendam zelfs, in Maastricht is het onder anderen Soraya Weijenberg, die samen met Miranda Pisters en Chantal Clermont over de 370 euro buiten het stadion van MVV Maastricht heeft opgehaald. Daarnaast zijn er veel mensen die een tientje doneerden en het eigenlijk niet konden missen. Soraya en Miranda voelen zich dan ook schuldig, dat ze het geld niet kunnen teruggeven aan deze mensen. Ze weten immers niet wie in de collecte bus heeft gestort.

Miranda Pisters liet telefonisch weten dat ze er alles aan doen het geld terug te krijgen en dit aan MVV Maastricht te doneren. In het Burgerlijk Wetboek Boek 6, artikel 193, staat geregeld dat je met verkeerde informatie mensen niet tot een daad, in dit geval een donatie, mag laten overgaan, al is het met goede bedoelingen. Alle donateurs die teleurgesteld zijn in dit einde en de korte reactie van Henk de Haan op de website van SC Veendam, welke inmiddels offline staat, willen weten én graag willen weten waar de opbrengsten van de SMS donaties naartoe gaan, kunnen als eerste stap aangifte doen bij de plaatselijke politie. Of via internet

MVV Maastricht (foto Unique Photo)

 

 

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…