Home Noord-Holland Kennemerland Alkmaar Nieuw slachtoffer meldt zich na actie Achterdam

Nieuw slachtoffer meldt zich na actie Achterdam

De voorlopige hechtenis van de twee verdachten van mensenhandel die tijdens de actie op de Achterdam op 15 maart jl. zijn aangehouden, is verlengd. De Raadkamer zag donderdag voldoende verdenking en bovendien voldoende juridische redenen om de twee voor 90 dagen in bewaring te stellen. De 41-jarige Hongaarse verdachte, die in een onderzoek van politie en justitie in Noord-Holland naar voren kwam, zit nog steeds in beperkingen. Hij werd verdacht van het uitbuiten van een prostituee, maar tijdens de actie Telraam (waarbij met alle prostituees gesprekken zijn gevoerd) meldde zich nog een slachtoffer.

Naast de reeds lopende onderzoeken onder leiding van het OM Noord-Holland en het Landelijk Parket zijn tijdens de actie nog meer signalen van mensenhandel naar voren gekomen. Hierop zijn en worden diverse onderzoeken gestart, zowel strafrechtelijk (politie en Openbaar Ministerie) als bestuursrechtelijk (gemeente). Hierover kunnen echter nog geen mededelingen worden gedaan. Wel heeft de burgemeester van Alkmaar Piet Bruinooge laten weten de gemeenteraad te zullen voorstellen de regels aan te scherpen, als uit de onderzoeken blijkt dat dat noodzakelijk is.

Mensenhandel is een vorm van moderne slavernij. Het komt in diverse sectoren voor, waaronder de prostitutie. Het is een misdrijf dat een zeer ernstige inbreuk maakt op de menselijke waardigheid. Mensenrechten worden geschonden. Daarbij kan sprake zijn van dwang of uitbuiting, uiteenlopend van volstrekte controle met behulp van geweld of bedreiging tot het in een afhankelijke positie brengen van een slachtoffer.

Laad meer Alkmaar

Geef een reactie

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…