Home Noord-Holland Amsterdam Dartel dag op werelderfgoed (UNESCO) [video]

Dartel dag op werelderfgoed (UNESCO) [video]

Op de stelling van Amsterdam werden op tweede paasdag de eerste dartelende lammetjes gespot. Het was Dartel dag bij Boer Bos op het Fortboerderij – Dijkzicht en iedereen was welkom. Uit de hele polder kwamen veel aspirant-schaapsherdertjes op het evenement af.  De schaapsherders in spe en het team van Boer Bos brachten de lammetjes met moeders naar buiten. Door een goede samenwerking werd schaapkudde bijeengehouden en naar de weide naast het fort gebracht.

Het was een prachtig gezicht om al die kleine lammetjes vrolijk te zien ronddartelden op dat uniek stukje wei. Bèèè, mèèè hoorde je ze mekkeren.  Achter de beschutting van een boom of op een pak stro zag je sommige jonge lammetjes lekker badend in de Lentezon. Andere lammeren renden springerig, speels, vrolijk, heen en weer. Moeders hielden ze heel erg goed in de gaten. Het gebeurde wel eens dat moeder en jong elkaar even uit het oog verloren, dan hoorde je het lam pas echt goed blèren. Als je heel rustig op het gras ging zitten kwamen de schapen en lammeren vanzelf bij je in de buurt.

De wei op de stelling was een prachtig mooi heuvellandschap. Menig schapenherdertjes in spe rolde hier van de heuvel af. Organisatie van Hollands got Talent zou jaloers kunnen zijn, maar de beste lams-imitatieacts heb ik hier blèrend op handen en voeten over de grond voorbij zien kruipen.

Het Fort bij Aalsmeer is echt een werelds stuk erfgoed. Een stelling die een weids uitzicht biedt over een heuvellandschap en het omringende water.  Waar vele diersoorten hun toevlucht nemen. Al met al een hele leuke middag gehad. Kijk zelf maar!
[youtube]MjjAtY0zSz4[/youtube]

Zie ook het filmpje schaapsscheren op Fortboerderij Dijkzicht: [youtube]o6iSxyxjfjo[/youtube]

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Noord-Holland – “Meld het als je wat weet over explosies”

“Bel de politie om informatie te delen en bel direct met 112 bij verdachte situaties…