Home Noord-Holland Amsterdam Real Time Parkeren’ in alle gemeentelijke garages in het centrum

Real Time Parkeren’ in alle gemeentelijke garages in het centrum

In alle gemeentelijke garages in het centrum wordt Real Time Parkeren (RTP) ingevoerd. Met de verdere uitrol van RTP komt de gemeente Amsterdam tegemoet aan de wens van parkeerders die graag per kleine tijdseenheid betalen in parkeergarages. De prijs is daarmee eerlijker. De gemeentelijke parkeergarages Stadhuis/Muziektheater, Willemspoort, Piet Hein en Markenhoven onderscheiden zich met RTP van 7 minuten ten opzichte van veel andere commerciële parkeergarages in Amsterdam.

Met de invoering van RTP is het uurtarief losgelaten. Men betaalt vanaf 1 april €0,50 per 7 minuten. Parkeerders betalen in de praktijk soms meer en soms minder dan voorheen. Gemiddeld genomen gaat de parkeerder er niet op vooruit, maar ook niet op achteruit. Het effectief gemiddeld parkeertarief blijft gelijk. Wel is betalen per kleinere tijdseenheid in plaats van per uur eerlijker.
Tegelijkertijd met de invoering van RTP wordt ook de landelijke BTW-verhoging van 2% doorgevoerd, die is ingegaan per oktober 2012.

Meer Real Time Parkeren
Mede vanwege de invoering van Real Time Parkeren won de gemeente Amsterdam met de parkeergarage Stadhuis/Muziektheater de prijs ‘beste parkeergarage 2012′ in de Nationale Parkeertest. RTP is inmiddels ook ingevoerd in de garage Willemspoort. De garages Piet Hein en Markenhoven volgen in april. Met de verdere uitrol van RTP wordt tegemoet gekomen aan de wens van parkeerders om per kleine tijdseenheid te betalen. Bezwaar eerder was dat er voor twee hele uren betaald moest worden als er 61 minuten werd geparkeerd. In veel commerciële garages worden nog altijd uurtarieven gerekend.
Per minuut betalen is technisch overigens nu nog niet mogelijk.

Garage, Aantal Parkeerplaatsen, Real Time Parkeren sinds
Stadhuis-Muziektheate, 400, September 2011
Willemspoort, 169, Augustus 2012
Piet Hein, 588, April 2013
Markenhoven, 352, April 2013

Slimme parkeeroplossingen
Ruimte is schaars in Amsterdam én kost geld. Parkeerruimte ook. Met slimme oplossingen maken we parkeren steeds makkelijker. Denk aan belparkeren, handige apps, real time parkeren, parkeren op kenteken of voordelig aan de rand van de stad op een P+R-terrein. Het doel is een bereikbare en aantrekkelijke stad.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Overleden vrouw in IJ: vermoedelijk sprake van misdrijf

Update 30 november 2023, 18:30 uur; Na verder onderzoek is de identiteit van de overl…