Home Noord-Holland Amsterdam Drie jaar gevangenisstraf voor seksuele uitbuiting minderjarigen

Drie jaar gevangenisstraf voor seksuele uitbuiting minderjarigen

Een 42-jarige man uit Amsterdam heeft donderdag 3 jaar gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk opgelegd gekregen door de Amsterdamse rechtbank. De verdachte kreeg op 18 maart een eis van vijf jaar celstraf te horen wegens mensenhandel. Hij wordt verdacht van het uitbuiten van een toen 14-jarig én een 15-jarig meisje in de prostitutie, het onttrekken van vier meisjes aan het ouderlijk gezag en de verkrachting van het 14-jarige meisje. De eis was met name gebaseerd op de richtlijnen voor mensenhandel in de prostitutie en voor zedendelicten.

De meisjes zouden verdovende middelen zoals cocaïne, XTC en alcohol gekregen hebben, terwijl een van de 14-jarigen herstellende was van een drugsverslaving. “Bij een van de slachtoffers is sprake van een geslepen vorm van verkrachting, doordat verdachte misbruik heeft gemaakt van haar afhankelijkheid”, legt de aanklaagster uit. “Hij heeft haar het gevoel gegeven dat zij niet anders kon dan toegeven aan zijn seksuele driften. Pas jaren later is tot haar doorgedrongen dat hij op grove wijze misbruik van haar heeft gemaakt.”

Alle slachtoffers waren weggelopen, twee van de meisjes uit een gesloten behandelcentrum en de andere twee van huis, waar de verdachte misbruik van gemaakt zou hebben. “Goedbeschouwd heeft hij zich van september 2009 tot de dag van zijn aanhouding op 7 februari 2012 nagenoeg alleen maar bezig gehouden met het ronselen van kwetsbare jonge meisjes”, vertelt de officier van justitie in haar requisitoir. “De slachtoffers hadden veelal een problematische achtergrond, waarin weglopen van huis of uit een gesloten jeugdinstelling een rode draad vormt.”

Ook zouden twee van de slachtoffers seksuele handelingen bij derden hebben verricht in ruil voor geld en sigaretten. De verdachte was degene die achteraf het geld ontvangen zou hebben. De Amsterdamse rechtbank waardeert een aantal feiten anders dan het OM. Het OM is blij dat de man veroordeeld is wegens mensenhandel en seksuele handelingen met een minderjarige. Het OM gaat niet in appel tegen de beslissing van de rechtbank.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Gezocht – mishandeling in tram – Osdorpplein – Amsterdam

Nietsvermoedend in de tram stappen en vervolgens met grof geweld mishandeld worden: het ov…