Home Noord-Holland Amsterdam Verdedigingslinie Fort bij Hoofddorp faalt [video]

Verdedigingslinie Fort bij Hoofddorp faalt [video]

In Fort bij Hoofddorp werd maandagmorgen 25 maart een inbraak ontdekt. Uit een bunker werden negenentwintig pistolen en revolvers gestolen. De daders wisten vermoedelijk ongezien in de nacht van zondag op maandag door de verdedigingslinie te komen en hebben vervolgens ingebroken bij de schietvereniging. Vanuit het pand van de schietvereniging konden de daders in het pand van de wapenhandel komen. Vanuit een magazijn van de wapenhandel werden de vuistvuurwapens gestolen.

Het Fort bij Hoofddorp biedt al jaren onderdak aan een  geitenleger, vleermuizenbrigade en de schuttersvereniging. Fort bij Hoofddorp maakt deel uit van de stelling van Amsterdam. In het fort is een schietvereniging en een vuurwapenhandel gevestigd.

Hoe de daders ongezien door de verdedigingslinie wisten te komen en of zij hulp hebben gehad van binnenuit word nog onderzocht. Tot dit moment ontbreekt nog ieder spoor van de inbrekers of de gestolen wapens.

Bekijk hier een film over het verdedigingswerk Fort bij Hoofddorp, stelling van Amsterdam, Video By:KjH4mobile [youtube]http://youtu.be/_fIARu35AsU[/youtube]

 

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Overleden vrouw in IJ: recherche houdt verdachte aan

Woensdagmiddag 29 november 2023 werd in het IJ het lichaam van een overleden vrouw aangetr…