Home Noord-Holland Amsterdam Rijbewijs van beginnend bestuurder ingevorderd na aanrijding

Rijbewijs van beginnend bestuurder ingevorderd na aanrijding

De politie vorderde vrijdag rond 02.00 uur het rijbewijs in van een 18-jarige man uit Oegstgeest. De man, een beginnend bestuurder, reed op de Doctor Lelylaan in Leiden in de richting van de kruising met de Haagse Schouwweg. De bestuurder probeerde via de linker voorsorteerbaan een vrachtwagen inhalen die op de voorsorteerbaan naar rechts reed. In de bocht is de bestuurder de controle over het stuur verloren en hierdoor op de verkeerde weghelft beland. Daar kwam de bestuurder in aanrijding met een automobilist uit Amsterdam die in tegenovergestelde richting reed.

Een 23-jarige man uit Rijnsburg uit die auto raakte gewond door de aanrijding en is naar het LUMC overgebracht. Zijn letsel is onbekend. De politie doet onderzoek naar de aanrijding. De 18-jarige bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat van 705 ug/. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Laad meer Amsterdam

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amsterdam – Gezocht – Diefstallen uit bedrijven – Nieuwe Looiersstraat en Amsteldijk – Amsterdam

Twee verschillende bedrijven zijn in maart en juni van 2022 slachtoffer geworden van dezel…