Home Noord-Holland Amsterdam Auto-inbrekers betrapt

Auto-inbrekers betrapt

Op de Prinsengracht in Amsterdam zijn vrijdag omstreeks 03.00 uur twee inwoners uit die plaats in de leeftijd van 19 en 26 jaar aangehouden, omdat zij kort daarvoor een auto hadden opgebroken en vermoedelijk enkele goederen daaruit hadden ontvreemd.

De mannen verplaatsen zich op een scooter en probeerden te ontkomen aan een ‘biker’ van de politie. Via de Leidsegracht, Raamplein en Passeersdergracht kwamen ze weer op de Prinsengracht terecht en stopten midden op de rijbaan. Nadat zij waren afgestapt en op het punt stonden om te voet verder te gaan kwam een politieauto de hoek om vanaf de Looijersgracht. De bestuurder van de politieauto kon de scooter niet meer ontwijken en tikte deze licht aan. De verdachten stonden ernaast en zijn niet geraakt. Eén van de verdachten vluchtte weg. Beiden zijn kort daarna aangehouden.

In de scooter zaten inbrekerswerktuig en handschoenen. Het inbrekerswerktuig en de scooter zijn in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in. De eigenaar van de opengebroken auto wordt in kennis gesteld van de inbraak, waarna vastgesteld kan worden wat er precies uit de auto is ontvreemd.

 

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Gezocht – mishandeling in tram – Osdorpplein – Amsterdam

Nietsvermoedend in de tram stappen en vervolgens met grof geweld mishandeld worden: het ov…