Home Noord-Holland Amstelveen Tweede verdachte aangehouden in brute woningoverval Amstelveen

Tweede verdachte aangehouden in brute woningoverval Amstelveen

Dinsdagochtend is op Schiphol de tweede verdachte van een woningoverval in Amstelveen, van 27 februari, aangehouden. Bij de overval is geschoten door de verdachten, er raakte niemand gewond. Aan de Soerlaan in Amstelveen vond op 27 februari 2013 rond 15.30 uur een gewapende woningoverval plaats. Het 31-jarige slachtoffer werd belaagd door twee mannen en raakte met hen in gevecht, tijdens de worsteling vielen enkele schoten. De twee verdachten vluchtten met enkele sieraden van het slachtoffer de woning uit, ondertussen was door omwonenden de politie gebeld. Bij aankomst trof de politie alleen het geschrokken slachtoffer aan. Een rechercheteam van District Zuid is vervolgens een onderzoek gestart.

De eerste verdachte, een 30-jarige man, werd al op 6 maart aangehouden in een woning in Amsterdam. Dinsdagochtend 26 maart werd met ondersteuning van de Koninklijke Marechaussee en de Douane een 23-jarige man aangehouden op Schiphol, hij is de tweede verdachte in deze zaak. Uit binnengekomen onderzoeksinformatie kwam naar voren dat hij op deze luchthaven aan zou komen op dinsdagochtend, waarna hij door de politie is opgepakt. De eerste verdachte zit in voorlopige hechtenis, de tweede verdachte zal deze week worden voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

Laad meer Amstelveen

Geef een reactie

Bekijk ook

Amstelveen – Hondje doodgebeten in Amstelveen

Aan het Westelijk Halfrond in Amstelveen is vandaag rond 15.30 uur een hondje komen te ove…