Home Noord-Holland Amsterdam Twee jongens aangehouden voor poging inbraak

Twee jongens aangehouden voor poging inbraak

Donderdagmorgen rond acht uur zijn twee jongens aangehouden voor een inbraakpoging. De jongens, van vijftien en zestien jaar, probeerden in te breken in een busje dat geparkeerd stond op de Raoul Wallenbergstraat in Amsterdam. Eén van de jongens was aan het rommelen aan het slot van de bus. Een oplettende voorbijgangster had in de gaten waar hij mee bezig was sprak hem hierop aan, waarna een breekijzer vanuit zijn jaszak op de grond viel. Hierna liep de jongen weg.

Op de hoek van de straat kwam de vrouw een andere jongen tegen met een capuchon over zijn hoofd. Hij viel haar op, omdat hij ook verdacht rondhing bij de bus. Zij heeft toen de verdachte situatie gemeld bij de politie.

De politie zag de jongens lopen in de directe omgeving van de Raoul Wallenbergstraat. De jongens zijn aangehouden. Tijdens de aanhouding hadden de jongens een mes en een boksbeugel bij zich. Momenteel worden de verdachten verhoord.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Man neergestoken in stadsbus: recherche zoekt andere inzittenden

Zondagmiddag 3 december 2023 werd in stadsbus 34 richting het Olof Palmeplein een 30-jarig…