Home Noord-Holland Amsterdam Helpende hand ontsnapt aan aandacht

Helpende hand ontsnapt aan aandacht

Een jongeman van rond de 20 jaar, die woensdagavond om 22.30 uur een helpende hand bood bij de aanhouding van een verdachte van een poging tot inbraak, is aan de aandacht van de politie ontsnapt. Om hem persoonlijk te bedanken zou de politie van Amsterdam graag met hem in contact komen.

Drie mannen gooiden bij twee woningen nabij de IJdoornlaan de ramen in, kennelijk om zich op die manier toegang te verschaffen tot de woning. Deze wijze van inbreken trok de nodige aandacht van de buurtbewoners en daarop vluchtten de mannen weg met een auto.

Bij een tankstation aan de IJdoornlaan ontdekte de politie de auto met de drie mannen. Eén van de mannen die uit het tankstation kwam lopen zette het bij het zien van de politie het op een lopen. Een fietser die getuige was van de achtervolging bedacht zich geen moment en haalde de rennende agent en de verdachte in en ging voor de stenengooier staan. Deze draaide zich om, waardoor hij door zijn achtervolger kon worden ingerekend. De mannen die nog in de auto zaten zijn eveneens aangehouden.

De politie constateerde, nadat zij de mannen onder controle hadden, dat de ‘helpende hand’ weer op zijn fiets was gestapt en hem niet kon bedanken voor zijn koelbloedige optreden.

 

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Overleden vrouw in IJ: vermoedelijk sprake van misdrijf

Update 30 november 2023, 18:30 uur; Na verder onderzoek is de identiteit van de overl…