Home Noord-Holland Amstelveen Politie waarschuwt voor zakkenrollers

Politie waarschuwt voor zakkenrollers

De politie waarschuwt burgers voor zakkenrollers. Ervaring leert dat vooral de komende drukke zomermaanden de vingervlugge zakkenrollers hun slag slaan en dan vooral op drukke plekken zoals het openbaar vervoer en winkelgebieden. In een gezamenlijke actie van GVB en politie worden alle trams van de lijnen 2 en 5 voorzien van stickers om de reizigers er op te wijzen dat zakkenrollers in de trams het op hun spullen gemunt kunnen hebben. Er is gekozen voor de lijnen 2 en 5, omdat de meeste toeristen gebruik maken van deze tramlijnen. Voorkom dat zakkenrollers hun slag slaan, benadrukken politie en GVB met de gezamenlijke actie. De (tweetalige) sticker met als kernboodschap ‘even afgeleid, alles kwijt’ moet de passagiers attenderen op de gevaren.

Zakkenrollers slaan hun slag niet alleen in trams. Alle plekken waar veel mensen samenkomen vormen interessant doelwitten, zoals de horeca en winkelcentra. Zeker als voorbijgangers niet op hun spullen letten. Halfgeopende tassen, achteloos over de schouder hangend, zijn voor zakkenrollers heel verleidelijk. Ook een portemonnee of smartphone los in de jaszak is eenvoudig en ongemerkt weg te nemen.

Laad meer Amstelveen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigen gezocht na dodelijke aanrijding Provincialeweg

De politie is een onderzoek gestart na een ernstige aanrijding op vrijdagavond 2 december …