Home Noord-Holland Amsterdam Dappere burger schiet agent te hulp

Dappere burger schiet agent te hulp

Een 44-jarige man schoot op zaterdag 2 maart een agent te hulp tijdens een worsteling met een verdachte in de Barndesteeg. De dappere man ontving op woensdag 20 maart, aan het bureau Nieuwmarkt, een Pluim uit handen van de agent in kwestie.

Na een melding van overlast en bedreiging bij een seksclub nabij de Oudezijds Achterburgwal ging de agent ter plaatse. Toen de verdachte door kreeg dat de politie aanwezig was, probeerde hij nog te ontkomen door, via een binnentuin en een openstaande woning, te vluchten. Na een korte achtervolging staakte de verdachte zijn vluchtpoging en sloeg de agent in zijn gezicht. De agent liep daar geen ernstig letsel bij op..

Gelukkig wist de dappere burger, een bekende van de politie, de verdachte naar de grond te werken, dit gaf de agent de tijd om assistentie te roepen en zijn pepperspray te pakken. ‘Ik vind het leuk dat ik ook eens kon samenwerken met de politie’ aldus de dappere burger..

Een Pluim is een beeldje wat voor een ‘heldendaad’ wordt uitgereikt, bijvoorbeeld voor het bijdragen aan een aanhouding, een redding van iemand uit het water of een reanimatie. Een Pluim staat symbool voor dank en waardering aan burgers die geen seconde twijfelden en ingrepen op het moment dat het nodig was.

De verdachte heeft een dagvaarding gekregen, hij zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor de rechter. De helpende burger kreeg naast de Pluim ook een VVV-bon..

via Dappere burger schiet agent te hulp | politie.nl.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…