Home Noord-Holland Amsterdam Arrestaties bij inval horecazaak Sarphatistraat

Arrestaties bij inval horecazaak Sarphatistraat

In een horecapand aan de Sarphatistraat in Amsterdam heeft de politie woensdagavond 13 maart twaalf arrestaties verricht. De aanhoudingen waren het gevolg van een onderzoek naar mogelijke drugshandel en de daarbij veroorzaakte klachten van overlast. Het café wordt vandaag op last van de gemeente gesloten.

Vooral klachten van overlast vanuit het pand waren voor de politie reden een nader onderzoek in te stellen. Gedurende dat onderzoek rees het vermoeden dat er vanuit de zaak ook werd gehandeld in verdovende middelen. Bij de inval woensdagavond stuitte de politie onder meer op enkele plakken hash en een partij van enkele tientallen bolletjes met vermoedelijk harddrugs.

Onder de arrestanten (allen afkomstig uit Amsterdam en variërend in leeftijd van 19 tot en met 41 jaar) waren ook de twee medewerkers uit de zaak: de exploitant en de leidinggevende. Deze laatste, een 31-jarige man, bleek 40 bolletjes bij zich te hebben waarin vermoedelijk harddrugs waren verpakt. Daarnaast werden acht bezoekers aangehouden, enkelen omdat ze niet konden voldoen aan de identificatieplicht een omdat hij plakken hash bij zich bleek te hebben en een die 12 bolletjes vermoedelijk harddrugs bij zich had. Ook in de woning van een van de verdachten werd een plak hash aangetroffen.

Onder de bezoekers werd ook een man aangehouden die nog een bedrag van 1400 euro aan achterstallige boetes had openstaan. Aangezien de man 1500 euro aan cash geld bij zich bleek te hebben konden de boetes gelijk worden geïnd. Verder werd een 19-jarige jongen aangehouden omdat hij weigerde gevolg te geven aan een door de politie gegeven bevel en zich verzette bij zijn aanhouding.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Gezocht – diefstal viool uit trein – Centraal Station – Amsterdam

Op zondagmiddag 29 oktober rond 16.30 uur is een kostbare viool gestolen uit een internati…