Home Noord-Holland Amsterdam Verkeersruzie loopt uit de hand

Verkeersruzie loopt uit de hand

Een verkeersruzie tussen een motorrijder en een automobilist vorige week dinsdagavond 5 februari op de Bilderdijkstraat in de Amsterdamse Kinkerbuurt is uit de hand gelopen op een ernstige vernieling. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren.

Een 42-jarige Amsterdammer kreeg het die dinsdag rond kwart over zes ’s avonds aan de stok met een tot dusver onbekend gebleven motorrijder na een inhaalmanoeuvre ter hoogte van de De Clercqstraat. Toen de automobilist de motorrijder daarover wilde aanspreken reageerde die agressief en dreigde een handgemeen. De bijrijder van de automobilist sprong ertussen, waarna ieder zijn weg vervolgde.

Even verderop op de Bilderdijkstraat zag de automobilist een baksteen door de voorruit van zijn auto komen, die de inzittenden weliswaar miste maar wel de voorruit verbrijzelde. Niemand raakte daarbij gewond. De automobilist zag wel de motorrijder, waarmee hij eerder een confrontatie had, wegrennen en op zijn motor wegrijden. Volgens het slachtoffer moeten meerdere omstanders hiervan getuige zijn geweest.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…