Home Noord-Holland Amsterdam Elf aanhoudingen bij 24-uurs controle op en nabij stations

Elf aanhoudingen bij 24-uurs controle op en nabij stations

De politie heeft op woensdag en donderdag samen met de Koninklijke Marechaussee, Britse politie en Prorail gedurende 24 uur deelgenomen aan een Europese 24-uurs controle op en nabij stations. In totaal zijn 10140 personen gecontroleerd in 60 treinen en 8 stations, waaronder Schiphol. Elf personen zijn aangehouden voor het bezit van drugs, wapens en openstaande vonnissen. In totaal is 41 gram softdrugs, twee extacypillen, drie vlindermessen en een busje traangas in beslag genomen. Aan openstaande boetes is 1336 euro geïnd. Er zijn 38 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode licht bij spoorwegovergangen en rijden zonder geldig vervoersbewijs.

RAILPOL is het internationale netwerk van organisaties verantwoordelijk voor politietoezicht in het spoorweg domein binnen de Europese lidstaten. Het doel is om de samenwerking tussen de internationale spoorwegpolitie diensten in Europa te verbeteren en te intensiveren, om bedreigingen tegen te gaan en de effectiviteit van maatregelen in het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit te garanderen.

Een van de middelen om dit doel te bereiken is het vanuit RAILPOL organiseren van een zogenaamde Rail Action Day (RAD). Meerdere keren per jaar wordt zo’n dag gehouden. Gedurende 24 uur worden diverse acties uitgevoerd in en door de deelnemende landen. De focus lag gedurende deze controle op misdrijven in diverse vormen zoals: illegale immigratie, mensensmokkel, drugs, wapens, koperdiefstal, milieudelicten en veiligheidsonderwerpen.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…