Home Noord-Holland Amstelveen Dode bij aanrijding persoon en trein Badhoevedorp

Dode bij aanrijding persoon en trein Badhoevedorp

Woensdagmorgen rond 09.00 uur is een persoon om het leven gekomen na een aanrijding met een intercity in de buurt van Badhoevedorp. De lokatie waar de aanrijding heeft plaats gevonden houdt de mogelijkheid open dat het om een zelfmoordactie ging. Een traumahelicopter kwam ter plaatse voor het geval de persoon nog bij leven zou zijn, maar kon bij aankomst onverrichterzake richting het VU Amsterdam terug keren.  Tijdens de afhandeling zijn kijkschermen tussen de snelweg en het spoor geplaatst om het verkeer zo goed mogelijk te kunnen laten doorstromen.

Zelfdodingen vinden met grote regelmaat plaats rond het spoor. De slachtoffers zien in dat geval geen uitweg meer en willen hun leven beïndigen, zonder rekening te houden met de machinisten van de treinen, die na zulke ongelukken vaak met jarenlange trauma’s achterblijven.

De aanrijding zorgde niet alleen voor veel vertraging op het spoor rondom Schiphol maar ook op de naastgelegen A4 ter hoogte van het knooppunt Badhoevedorp. Ter hoogte van het knooppunt zijn twee rijstroken afgesloten lange tijd afgesloten geweest. Tussen Leiden Centraal en Amsterdam Lelylaan en tussen Leiden Centraal en Amsterdam Zuid moesten treinreizigers rekening houden met een fikse vertraging van meer dan een uur. Tot 12:30 uur reden er geen treinen. De dienstregeling is rond 12:30 uur weer hervat.

[youtube]7MToaF1lUYA[/youtube]

Video: KeesJan Haasnoot

Laad meer Amstelveen

Geef een reactie

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…