Home Noord-Holland Amsterdam Politie zoekt nog steeds naar daders overval Burgemeester de Vlugtlaan

Politie zoekt nog steeds naar daders overval Burgemeester de Vlugtlaan

De Politie Amsterdam is nog steeds actief op zoek naar de daders van een gewapende overval op een medewerker van een geld- en waardetransportbedrijf aan de Burgemeester de Vlugtlaan op 17 oktober 2012. Het rechercheteam vraagt daarom nogmaals aan getuigen om zich te melden. Ook worden posters met een getuigenoproep verspreid in de buurt van het bedrijf.

De overval vond plaats op woensdagochtend 17 oktober 2012 rond elf uur. Onder bedreiging van een vuurwapen moest een medewerker van het bedrijf een geldkoffer afgeven. Een van de verdachten ging er daarna vandoor, maar medewerkers van het Buurtveiligheidsteam merkten hem op en zetten de achtervolging in. De man liet de geldkoffer achter, hij werd later aangehouden in een woning aan de Arthur van Schendelstraat.

De tweede en derde verdachte sloegen op een donkerkleurige scooter op de vlucht richting het Bos en Lommerplein. Vermoedelijk is deze scooter voor de overal al op de Theodorus Dobbestraat neergezet, ter hoogte van de Speelmanstraat. De scooter was toen afgedekt met een grijskleurige hoes.

Na de overval is een soortgelijke scooter aangetroffen in de Dirk Bonsstraat, de politie vermoedt dat dit de scooter is die gebruikt is bij de gewapende overval.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Gezocht – diefstal viool uit trein – Centraal Station – Amsterdam

Op zondagmiddag 29 oktober rond 16.30 uur is een kostbare viool gestolen uit een internati…