Home Noord-Holland Amsterdam Douane Schiphol treft 34 vogeltjes aan in koffer

Douane Schiphol treft 34 vogeltjes aan in koffer

De Douane op Schiphol heeft dinsdag 34 levende vogeltjes in beslag genomen. Een 34 jarige vrouw uit België probeerde op een vlucht vanuit Mexico de vogeltjes het land in te smokkelen. Momenteel heerst er een agressieve vorm van vogelgriep in Mexico. Daarom zijn de vogels in quarantaine geplaatst. De NVWA heeft de zaak in onderzoek.

Uit onderzoek van de NVWA is gebleken dat het gaat om de vogelsoorten Amerikaanse goudvink en Rozebuikvink. Deze vogels vertegenwoordigen een marktwaarde van ongeveer € 20.000.

In de koffer van de reiziger trof de Douane vijftien doosjes aan waarin de vogeltjes verstopt waren. De vrouw is daarop aangehouden op verdenking van overtreding van de Flora en Faunawet en het vermoeden van dierkwelling. De 34 vogeltjes zijn in beslag genomen. Vervolgens heeft de Douane de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geïnformeerd en zijn de reiziger en de vogels aan hen overgedragen.

 
Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…