Home Noord-Holland Amsterdam Politieauto in brand gestoken in Amsterdam

Politieauto in brand gestoken in Amsterdam

Afgelopen nacht, rond drie uur, is een politieauto in brand gestoken bij het politiebureau aan het August Allebéplein in Amsterdam. In december 2011 en in mei 2012 gingen er door brandstichting ook politievoertuigen in vlammen op bij het bureau aan het August Allebéplein. Het voertuig dat in mei in brand werd gestoken, was vannacht opnieuw doelwit. Rose Speelman, wijkteamchef: “Dit is de derde keer in een relatief korte periode dat wij te maken krijgen met brandstichting in een van onze voertuigen. Wij nemen deze incidenten zeer serieus en zijn vastberaden de daders op te sporen. Hierbij werken wij nauw samen met de collega’s van de recherche, onze partners in de buurt en het stadsdeel Nieuw West.”

Bij het onderzoek roept de politie de hulp in van getuigen. “We zoeken mensen die iets van de brandstichting hebben gezien, maar willen ook graag horen van mensen die op een andere manier meer over het incident weten, die via via iets te horen krijgen bijvoorbeeld”, zegt Speelman. “In de buurt van het politiebureau verspreiden we een brief aan bewoners met een getuigenoproep.”

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…