Home Noord-Holland Amsterdam Celstraffen voor underground bankiers

Celstraffen voor underground bankiers

De rechtbank Rotterdam heeft vanmiddag twee mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen van vijftien maanden, waarvan zeven maanden voorwaardelijk, en twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De verdachten, twee underground bankiers uit Amsterdam, hebben volgens de rechtbank de integriteit van het financiële stelsel geschaad. Zij hebben zich bewust onttrokken aan het toezicht op bankkantoren en het witwassen van crimineel geld mogelijk gemaakt. Het tweetal beheerde bankrekeningen voor anderen, voerde ook geldwisseltransacties uit en wisselde grote geldbedragen van kleine naar grote biljetten.

Aantasting legale economie

Aan een vader en zoon uit Amsterdam zijn gevangenisstraffen van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, opgelegd wegens het witwassen van misdaadgeld. Zij brachten grote contante geldbedragen in plastic tassen en vuilniszakken vanuit Frankrijk en Duitsland naar Nederland. Het geld werd vervoerd in auto’s met verborgen ruimtes. De geldkoeriers stelden de bankiers in staat om ondergronds en zonder vergunning te bankieren. De rechtbank wees er op dat witwassen een aantasting van de legale economie is en daarmee een bedreiging voor de samenleving. De uitspraak van de rechtbank komt vrijwel overeen met de eisen van de officier van justitie bij het Landelijk Parket.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…