Home Overijssel Twente Almelo Asscher stelt eisen aan pedagogisch kwaliteit Turkse internaten

Asscher stelt eisen aan pedagogisch kwaliteit Turkse internaten

Een aantal betrokken gemeenten en de rijksoverheid gaan eisen stellen waaraan de pedagogische kwaliteit van Turkse internaten moet voldoen. De pedagogische kwaliteit van de Turkse internaten moet er vooral op gericht zijn dat kinderen die in deze internaten verblijven in de Nederlandse samenleving meedoen.

De eisen worden opgesteld in overleg met internaatbesturen. Ook over het toezicht worden afspraken gemaakt, waarbij  wordt aangesloten bij bestaande regelgeving zoals bijvoorbeeld voor de kinderopvang en de jeugdzorg. In mei moet duidelijk zijn aan welke eisen de internaten moeten voldoen en hoe het toezicht vorm krijgt. Ook andere private internaten waar geen toezicht op is, moeten aan deze eisen gaan voldoen. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal na mei, in overleg met de gemeenten en staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bezien of het toezicht adequaat is en of er wellicht wettelijke eisen aan de internaten moeten worden gesteld.

Minister Asscher kwam tot deze conclusie nadat hij dinsdag met vertegenwoordigers van de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, Arnhem, Almelo en Dordrecht over de situatie in Turkse internaten sprak.

Laad meer Almelo

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…