Home Noord-Holland Amstelveen Meepraten over Noordvleugelprovincie

Meepraten over Noordvleugelprovincie

De huidige 12 provincies worden tot aan 2025 omgevormd tot 5 landsdelen, als het aan het kabinet ligt. Als eerste wil het kabinet de provinciebesturen van Flevoland, Noord-Holland, Utrecht samenvoegen. De projectnaam van deze samenvoeging is Noordvleugelprovincie. Het kabinet wil de samenvoeging vóór de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart 2015 realiseren.

Meepraten over Noordvleugelprovincie

In februari en maart 2013 gaat de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) tijdens bijeenkomsten in gesprek met betrokken bestuurders en burgers. Aansluitend stelt het kabinet, in het voorjaar van 2013, een ontwerp voor het nieuwe provinciebestuur vast. De provincies bepalen met elkaar de naam van het nieuwe landsdeel.

Wie kunnen er meepraten?

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaat in gesprek met:

  • Gedeputeerde Staten, Provinciale Staten en de colleges van burgemeester en wethouders van de betrokken gemeenten;
  • de waterschappen van de 3 provincies;
  • de besturen van de buurprovincies;
  • burgers en maatschappelijke organisaties uit de 3 provincies.

Inschrijven bijeenkomsten

Bestuurders kunnen zich inschrijven voor een van de bijeenkomsten met het inschrijfformulier voor bestuurders. Burgers kunnen zich inschrijven voor een van de bewonersavonden met het inschrijfformulier voor burgers. Inschrijven kan zelfs nog op de dag waarop een bijeenkomst plaatsvindt. Inwoners van Noord-Holland Zuid kunnen zich inschrijven voor de inwoners bijeenkomst Noord-Holland Zuid. Deze vindt plaats op 28 februari van 19.30 tot 21.00 in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3/Paviljoenslaan te Haarlem.

Laad meer Amstelveen

Geef een reactie

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…