Home Noord-Holland Amsterdam Dronken man met ontzegging rijdt in op agenten

Dronken man met ontzegging rijdt in op agenten

Een 29-jarige man uit Amsterdam is donderdag 21 februari 2013 omstreeks 04.15 uur aangehouden op de A2 ter hoogte van Nieuwer ter Aa. Hij negeerde in eerste instantie stoptekens en reed later tegen twee politieauto’s aan. Twee agenten raakten daarbij licht gewond. De man reed in een onverzekerde auto en had een ontzegging van de rijbevoegdheid. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 405 ug/l (0,9 promille). De auto van de man is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en wordt verdacht van poging tot doodslag.

De man vertoonde opvallend rijgedrag en volgens het kenteken was de auto niet verzekerd, had geen APK en had de tenaamgestelde een ontzegging van de rijbevoegd. Hij negeerde diverse stoptekens en ging daarna er met hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk kon de man met drie politieauto’s worden ingesloten en naar de vluchtstrook worden gedirigeerd. Kennelijk wilde hij nogmaals ontsnappen en reed daarbij tegen twee politieauto’s aan, waardoor schade ontstond. De man is geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Gezocht – mishandeling in tram – Osdorpplein – Amsterdam

Nietsvermoedend in de tram stappen en vervolgens met grof geweld mishandeld worden: het ov…