Home Noord-Holland Amstelveen Amsterdam – Aanhoudingen voor handel in drugs

Amsterdam – Aanhoudingen voor handel in drugs

Een speciaal rechercheteam van de politie Amsterdam heeft recentelijk vijf Amsterdammers aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij huiszoekingen vonden de rechercheurs 288.000 euro aan contant geld, zeven voertuigen, ruim twaalf kilo cocaïne en tassen vol xtc-pillen. De mannen zitten nog vast.

De rechercheurs van het Team Bestrijding Ondermijning  van de Dienst Infrastructuur van de Amsterdamse politie richten zich op ondermijnende criminaliteit die samenhangt met taxi’s, havens en het vervoer van mensen en goederen in het algemeen. In dit geval kwamen zij drie drugskoeriers van 32, 29 en 28 jaar op het spoor, omdat één van hen met zijn taxi drugs afleverde, meestal bestaande uit wikkels cocaïne. De drugshandel blijkt zeer lucratief. De rechercheurs berekenden dat de verdachten wekelijks ongeveer vijf honderd bestellingen afleverden, bestaande uit minimaal een wikkel cocaïne van 50 euro. ‘De mannen die geen officiële inkomstenbron hadden, haalden een weekomzet van minstens 25000 euro per week. Zij hadden de beschikking over een aanzienlijke klantenkring ‘, aldus een rechercheur.

Laad meer Amstelveen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Here We Go Again, de Nederlandse premiere van Mamma Mia!

Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd met het feel-good film event van deze zomer: MAM…