Home Noord-Holland Amstelveen Amstelveen – Gezocht – Oudere dames bestolen

Amstelveen – Gezocht – Oudere dames bestolen

De politie is op zoek naar twee vrouwen die twee oudere dames hebben bestolen van hun pinpas. Dit gebeurde op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus 2017

Op vrijdag 25 augustus winkelt een 83-jarige vrouw aan het einde van de ochtend in de omgeving van het Stadsplein in Amstelveen. Ze neemt geld op bij een bank en doet meerdere aankopen bij winkels. Tijdens het winkelen wordt ze meerdere keren aangesproken door twee vrouwen die geld willen wisselen. Als de vrouw later die middag thuiskomt, merkt ze op dat haar bankpas is verdwenen uit haar portemonnee. Er blijkt dan al meer dan duizend euro van haar rekening te zijn verdwenen. Er zijn camerabeelden van een vrouw die geld opneemt. Deze vrouw heeft zeer vermoedelijk een dag later nogmaals toegeslagen.

Want wanneer een 77-jarige vrouw op 26 augustus met haar rollator een supermarkt aan de Van Limburg Stirumstraat in West binnenloopt, zien we zeer vermoedelijk dezelfde vrouw samen met een tweede vrouw dichtbij de oudere dame lopen. In de supermarkt spreekt één van de vrouwen haar aan en op dat moment wordt door de andere vrouw vermoedelijk de portemonnee van het slachtoffer uit haar rollator weggenomen. In totaal verdwijnen er enkele duizenden euro’s van haar rekening.

Laad meer Amstelveen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Haarlem – Drietal aangehouden voor heling

Twee 16-jarige jongens en een 17-jarige jongen uit Haarlem zijn zaterdagmiddag aangehouden…