Home Noord-Holland Kennemerland Alkmaar Alkmaar – Verdachte aangehouden na dodelijk schietincident Den Helder

Alkmaar – Verdachte aangehouden na dodelijk schietincident Den Helder

De politie heeft in het onderzoek naar een dodelijk schietincident in Den Helder een 26-jarige man aangehouden. Het fatale incident vond plaats in de nacht van zaterdag 5 augustus voor een horecagelegenheid aan de Bassingracht in Den Helder. Na dagenlang intensief onderzoek naar de verblijflocatie van de verdachte, wiens identiteit bekend was bij de politie, heeft hij zichzelf op dinsdag 8 augustus gemeld bij de politie. Daarop is hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident.

Bij het schietincident raakten drie personen gewond waarvan twee zwaargewond. Eén van de zwaargewonde slachtoffers, een 25-jarige man, overleed later die nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De nabestaanden en direct betrokkenen zijn geïnformeerd over de aanhouding.

Beperkingen
De verdachte zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag communiceren. Daarom wordt op dit moment geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt. Op 11 augustus wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing nemen over de voorlopige hechtenis.

Lees hier de eerdere berichtgeving.

2023167515

Laad meer Alkmaar
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…