Home Noord-Holland Purmerend – Drie aanhoudingen en tientallen boetes bij verkeerscontrole

Purmerend – Drie aanhoudingen en tientallen boetes bij verkeerscontrole

Ongeveer 100 voertuigen werden zaterdagmiddag en avond gecontroleerd op een bedrijventerrein aan de Nieuwe Gouw in Purmerend. Er werd gecontroleerd op zaken als gebreken aan voertuigen, personen met openstaande boetes en de aanwezigheid van verboden middelen of voorwerpen. Drie personen zijn aangehouden en tientallen bekeuringen uitgeschreven.

Drugs, alcohol en afleiding in het verkeer

Het aantal verkeersslachtoffers was in Nederland vorig jaar hoger dan in de jaren ervoor. Om de verkeersveiligheid in Noord-Holland te vergroten, voert de politie regelmatig controles uit.

Drugs, alcohol en afleiding in het verkeer zijn belangrijke oorzaken van verkeersongevallen. Dat het nodig blijft om hierop te controleren, bleek ook nu weer. Er werden meerdere bekeuringen uitgeschreven voor rijden onder invloed en mobiel bellen tijdens het rijden.

 

Drie aanhoudingen

Tijdens de controle hielden we een 30-jarige Beverwijker aan op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Een 33-jarige man uit Hoofddorp werd aangehouden, omdat hij harddrugs in de auto had liggen. Een 40-jarige man met onbekende woon- en verblijfplaats had nog een celstraf en geldboete open staan, dus hij werd ook aangehouden. Naast de aanhoudingen en bekeuringen werden verschillende soorten drugs, een gelblaster, contant geld en een merkhorloge in beslag genomen.

 

Krachten bundelen

Voor deze controle werkte de politie samen met het de Belastingdienst en Inspectie Leefomgeving en Transport. Door informatie, expertise en krachten van verschillende overheidsinstanties te bundelen, kan criminaliteit effectiever worden bestreden.

 

Meld, want ieder vermoeden telt!

Wie zich bewust is van zijn omgeving kan mogelijke signalen van criminaliteit opmerken. Een signaal kan zijn: Activiteit bij een bepaald pand in de wijk of op het industrieterrein op vreemde uren. Of iemand in de straat die allerlei luxegoederen heeft, terwijl die persoon geen vaste baan heeft.

Hebt u een vermoeden dat er iets niet klopt in uw wijk of straat? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Meldt u liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Uw melding kan de start zijn van een onderzoek, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak wordt opgelost.

 

2023047334

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…