Home Noord-Holland Kennemerland Alkmaar Alkmaar – Gezocht – Bankhelpdeskfraude – De Rijp – Alkmaar

Alkmaar – Gezocht – Bankhelpdeskfraude – De Rijp – Alkmaar

Deze man neemt een groot geldbedrag op met de bankpas van een 76-jarige vrouw uit de gemeente Alkmaar. Haar bankpas werd door middel van bankhelpdeskfraude afhandig gemaakt. Herkent u deze man?

Op woensdagmiddag 14 september 2022 wordt de vrouw opgebeld door iemand die zich voordoet als bankmedewerker. De vrouw vertelt dat de pinpas van mevrouw niet veilig is en het geld in de woning ook niet. De zogenaamde bankmedewerker geeft aan dat een andere medewerker van de bank bij haar langskomt om de bankpas op te halen. Ook moet de bewoonster contant geld en sieraden in een envelop aan de bankmedewerker meegeven om deze veilig te stellen. Met een paar dagen zou mevrouw het geld en de sieraden terug krijgen door deze op te halen bij het dichtstbijzijnde filiaal van de desbetreffende bank.

Terwijl het slachtoffer nog telefoneerde met de bankmedewerker werd er aangebeld. Er stond een man voor de deur die aangaf werkzaam te zijn bij de bank. Hij zou haar spullen veiligstellen. De vrouw volgende de instructies en gaf in een envelop haar bankpas, contant geld en sieraden aan de man mee. Vervolgens ging de man ervandoor.

Niet veel later werd een flink geldbedrag opgenomen met de bankpas van het slachtoffer. De man die bij een geldautomaat geld opneemt met de bankpas van de vrouw is vastgelegd op camera. Er is voor duizenden euro’s buitgemaakt.

Laad meer Alkmaar
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…